Megéri?

MEGÉRI?

A Leica Geosystems gépvezérlés megoldásaival növelheti vállalkozása hatékonyságát. A hagyományos módszerekkel ellentétben:

• elkerülheti a munkafolyamatok megismétlését, a költséges utómunkát
• lehetővé válik az optimális anyagfelhasználás,
• drasztikusan csökken az üzemanyag felhasználás,
• ugyanaz az a munka kevesebb emberrel és munkagéppel elvégezhető
• növeli a biztonságot a munkaterületen

Az innovatív és jövőbemutató megoldásoknak köszönhetően versenyképesebbé teszi vállalkozását, hiszen kevesebb kiadás mellett tudja tartani a követelményeket.

CASE STUDY

Az alábbi tanulmány egy konkrét példán keresztül mutatja be a gépvezérlés hatékonyságát:

2D

Következő lépés a kotró vezérlés világában. Az 1D rendszer funkcióit kibővítve itt már a mélység kontrolálása mellett lehetőségünk van kereszt és hosszirányú dőléssel rendelkező felületek definiálására is. Továbbá a rendszer képes kompenzálni a gép dőlését és kezelni a rézsűkanál billentését.
Többféle kanál használata sem akadály, pár gombnyomással választhatunk az előre definiált kanalak közül.
A beállításhoz szükséges magassági referencia szintén lehet forgólézer vagy egy ismert magasságú terepi pont.
Feladattól függően a kezelő beállítja a mélységet, a dőlések mértékét és irányát vagy választhat az előre definiálható rézsűprofilok közül. Ezt követően a kijelző nyilai mutatják, hogy túl alacsonyan, túl magasan vagy éppen szintben van e. Ezeket az információkat hangjelzések kísérik, miközben a LED-kijelzőn megjelenik a szint mértéke és a kanál elfordulásának értéke százalékban.

3D

A kotróvezérlés legmagasabb szintje. A 2D rendszert kiegészítve a 3D GNSS technológiával egy olyan rendszert kapunk, ahol a gép kezelője képes a teljesen önálló munkavégzésre, kitűzések és szintezési munka nélkül.
A rendszer felépítése:
A gép kezelője a fülkében elhelyezett kijelző segítségével folyamatosan nyomon követheti a gép pozícióját a 3D terepmodellen és minden pillanatban leolvashatja a kanál aktuális magasságát a szükséges szinthez képest viszonyítva. Tehát ennél a rendszernél nincs szükségünk külön magassági referenciára.
A 2-3 cm-es pontosságot a munkaterületen elhelyezett GNSS bázisállomás garantálja, amely folyamatos korrekciókat szolgáltat a gépen elhelyezett GNSS vevő számára.

 Próbáld ki. Ismerd meg. Szeresd meg.
Teszteld rendszereinket saját munkaterületeden, teljesen ingyen.