Dózer/Gréder megoldások


VIDEO

DÓZER/GRÉDER MEGOLDÁSOK

A dózer és gréder rendszerek esetében a visszajelzésen felül, a tolólap automatikus vezérlésére is képes a rendszer. Ezáltal teszi sokkal hatékonyabbá, egyszerűbbé és gyorsabbá a munkavégzést.

2D

A 2D dózer és gréder vezérlés segítségével vízszintes vagy akár kétirányú dőléssel rendelkező síkfelületek nagy pontossággal alakíthatóak ki, legyen szó akár sportpályákról, parkolókról, csarnokokról, egyszerűbb utakról.


A vezérléshez szükséges magassági referenciát a területen elhelyezett forgólézer szolgáltatja vagy a gépekre rögzített ultrahangos érzékelők biztosítják.

Lézeres vezérlés esetén a gépen elhelyezett lézervevők érzékelik a referencia lézersíkot és az így meghatározott értékek alapján történik a tolólap hidraulikus vezérlése.


Ultrahangos rendszer esetén az érzékelők képesek már meglévő felületről, zsinórállásról vagy akár útpadkáról meghatározni a síkot.

3D

A 2D dózer és gréder rendszerekhez hasonlóan itt is automatikusan történik a tolólap vezérlése. A referenciát egy digitális terepmodell szolgáltatj, melyhez képest a Leica iCON GNSS vagy mérőállomás technológiával meghatározzuk a vágóél aktuális térbeli pozícióját. A így mért adatok alapján történik a vezérlés.


3D dózer/gréder vezérlés használata szükségtelenné teszi a bonyolult projektek beható ismeretét, ezáltal tehermentesítve a művezető kollégát és egyúttal kiküszöbölve a leolvasási hibákból eredő költséges utómunkát.


A Leica iCON GNSS rendszerek használatával 2-3 cm-es pontosságot, míg mérőállomás esetén cm-en belüli pontosságot érhetünk el érhetünk el, az ország egész területén, akár EOV koordinátákat használva.


A 2D megoldásokkal ellentétben, a rendszer legnagyobb előnyét az nyújtja, hogy a gép kezelőjének nincs szüksége magassági referenciára és a síkok dőlési irányainak definiálására. A fülkében elhelyezett kijelző segítségével nemcsak folyamatosan nyomon követhető a gép és a tolólap pozíciója, hanem automatikus vezérlés esetén, a vágóélt a tervek alapján létrehozott 3D terepmodellhez illeszti a rendszer.

SPECIÁLIS ESZKÖZÖK

A dózer és gréder rendszerek rugalmasságának köszönhetően számos építőipari és mezőgazdasági géptípus, szerelék automatikus vezérlésre használhatóak.

A teljesség igénye nélkül néhány példa:

• szkérper ládák
• dózer, gréder szerelékek
• kotróhajók

A speciális szerelékek közül kiemelt pontosságot (akár 3mm) garantálnak a Jazon Profiler szerelékei. Multi funkciós megoldás, amely egy gréder által eddig elérhetetlen pontosságot biztosít, legyen szó ipari csarnokok, sportpályák vagy térkő burkolatok földmunkáiról.

Telepíthető különböző típusú munkagépekre:

• kotró-rakodó
• homlokrakodó
• csúszókormányzású rakodó

 Próbáld ki. Ismerd meg. Szeresd meg.
Teszteld rendszereinket saját munkaterületeden, teljesen ingyen.